Agrimontana

Κάστανα, πραλίνα φουντουκιού, ξηροί καρποί και φρούτα σε σιρόπι

H κορυφαία εταιρεία παραγωγής κάστανου και ξηρών καρπών

H Agrimontana, μέλος του ομίλου illy, είναι η κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία παραγωγής κάστανου, κρέμας κάστανου, πραλίνας φουντουκιού, ξηρών καρπών και φρούτων σε σιρόπι. Κάθε στάδιο της παραγωγής γίνεται φυσικά, χωρίς χρήση χημικών παραγόντων, χωρίς τεχνητά αρώματα, χρωστικές ουσίες και το κυριότερο χωρίς ίχνος συντηρητικών. Η Agrimontana συνεργάζεται απευθείας με παραγωγούς σε ολόκληρη την Ιταλία και φροντίζει να ελέγχει η ίδια όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας : από την συγκομιδή των καρπών. τη συσκευασία μέχρι τη διανομή των τελικών προϊόντων παγκοσμίως. Η επαγγελματική σειρά της Agrimontana περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς, πραλίνες, γλασαρισμένα φρούτα, μαρμελάδες, πάστες/γεύσεις και μέλι. Ταυτόχρονα, διαθέτει και σειρά retail προϊόντων υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Ολόκληρα κάστανα και ξηροί καρποί από τις εκλεκτότερες ποικιλίες της Ιταλίας

Το εκλεκτότερο προϊόν της Agrimontana είναι το κάστανο σε σιρόπι. Η εταιρία χρησιμοποιεί το "marroni", την καλύτερη ποικιλία κάστανου που ευδοκιμεί μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της Ιταλίας . Η Agrimontana εξέλιξε τις παραδοσιακές μεθόδους φυσικής ζύμωσης, που ακολουθούσαν οι τοπικοί γεωργοί με μοναδικό φυσικό συντηρητικό τη μαύρη ζάχαρη. Η αποφλοίωση γίνεται με τη χρήση ατμού, ώστε να διατηρούνται ανέπαφοι οι καρποί. Παρόμοιες φυσικές διαδικασίες ακολουθεί σε όλα τα φρούτα, με πιο γνωστά την αυθεντική ιταλική αμαρένα (παρόμοια με το ελληνικό βύσσινο), τις φέτες πορτοκαλιού και τις φλούδες λεμονιού.

Οι καλύτερες πρώτες ύλες παγωτού: βάση παγωτού, πραλίνα φουντουκιού, πάστα από κάστανο, φουντούκι και αμύγδαλο

Ο συνδυασμός πάθους και τεχνογνωσίας της Agrimontana στην παραγωγή αγνών προϊόντων συνετέλεσαν στο να κατακτήσει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά παρασκευής παγωτού χρησιμοποιώντας μόνο φυσικές μεθόδους επεξεργασίας. Επιλέγοντας από την ιταλική επικράτεια τις καλύτερες πρώτες ύλες δημιουργεί εκλεκτές πάστες από φιστίκια του Bronte της Σικελίας, φουντούκια των βουνών του Piemonte και αμύγδαλα των κοιλάδων των Συρακουσών (Val di Noto). Η Agrimontana είναι η εμπνεύστρια της ομάδας “Artisti del Gelato” στην Ιταλία όπου οι πιο έμπειροι σεφ δημιουργούν αυθεντικό ιταλικό παγωτό βασισμένοι σε παραδοσιακές συνταγές και αγνές πρώτες ύλες.

Δείτε εδώ τα προϊόντα της εταιρίας