Πίσω στις εκδηλώσεις

Sucre Patisserie Creative - Αφιέρωμα

12.07.2016 - 15.08.2016

1.Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το παγωτό και τι ήταν αυτό που σε τράβηξε;

Το 2003 είχα την πρώτη μου επαφή με το παγωτό. Ασχολιόμουν με το παγωτό αλλά με λάθος τρόπο, επειδή ήταν μείγματα. Από το 2011 που άνοιξα το δικό μου μαγαζί ασχολούμαι με το παγωτό όπως θα έπρεπε να είναι. Χωρίς μείγματα, χωρίς χρώματα, από μηδενική βάση. Το 2013 και 14 έκανα σεμινάριο πάνω στην τεχνολογία του παγωτού. Τότε ήταν η αρχή για να φτιάχνω δικά μου παγωτά. Γιατί μέχρι τότε εκτελούσα συνταγές. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να δημιουργούμε μαζί με τους συνεργάτες μου (Αδαμαντία) παγωτό από το μηδέν. Από την στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι με την τεχνολογία του παγωτού με τράβηξε πώς μπορούν να βρίσκουν εφαρμογή όλοι αυτοί οι μαθηματικοί τύποι στη ζαχαροπλαστικήκαι πώς αρχίζουν να γίνονται ύλες αυτές οι λειτουργίες.

2.Ποιος ή τι σε ενέπνευσε/ εμπνέει στην διάρκεια των ετών, σου έδωσε το έναυσμα του οράματός σου;

Αυτό που με ενέπνευσε ήταν το να μπορώ να διαχειρίζομαι όλες αυτές τις πρώτες ύλες που φτάνουν στα χέρια μου.

3. Πώς προέκυψε το Sucre;

Σαν κατάστημα δημιουργήθηκε από εσωτερική ανάγκη και όντας λάτρης της γαλλικής ζαχαροπλαστικής ήθελα να δώσω ένα όνομα που να αντιπροσωπεύει όλο αυτό.

4. Ποια είναι η κουλτούρα / Φιλοσοφία που πρεσβεύει το μαγαζί σου;

Κινούμαστε σε αποχρώσεις μίνιμαλ αναζητώντας την ισορροπία στις γεύσεις.

5. Πιστεύεις σε μια καλή συνταγή ή σε μια καλή πρώτη ύλη;

Καλή πρώτη ύλη και στην τεχνολογία της ζαχαροπλαστικήςπου σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις.

6.Γιατί ξεχώρισες τις Domori, Agrimontana & La Frutiere από τις υπόλοιπες εταιρείες για βασικούς σου συνεργάτες;

Για πολλούς και διάφορους λόγους. Γιατί τα προϊόντα αυτών των εταιριών είναι κοντά στην δική μου φιλοσοφία. Δηλαδή όσο πιο κοντά στην πρώτη ύλη χωρίς προσμίξεις κ.α. επίσης έχουμε μια άριστη σχέση που έχει ξεπεράσει το κομμάτι το επαγγελματικό πράγμα που απεικονίζει την εικόνα των ανθρώπων και τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.

7.Ποια είναι τα best seller παγωτά σου και τι τα κάνει να ξεχωρίζουν;

Το best seller είναι το φραγκόσυκο και το κάνει να ξεχωρίζει γιατί παίρνουμε την πρώτη ύλη από τον αγροτικό συνεταιρισμό Μινωική Γη, επίσης ένα παγωτό με πραλίνα και λεμόνι ο συνδυασμός των οποίων δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα επειδή δουλεύουμε την πάστα λεμονιού και την πραλίνα φουντουκιού από την εταιρία Agrimontana

8. Ποια είναι τα σχόλια και οι εντυπώσεις των πελατών σου;

Τα σχόλια είναι θετικά και οι εντυπώσεις πολύ καλές πράγμα που φαίνεται από την αυξανόμενη κατανάλωση που υπάρχει.

9. Ποια θα είναι η επόμενη προσθήκη στην βιτρίνα του Sucre;

Σκεφτόμαστε να βγάλουμε ένα σορμπέ με Tayberry και ζελέ από λάιμ.

10. Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που βγαίνουν από τις σχολές και θέλουν να ασχοληθούν με το παγωτό;

Να ασχοληθούν με την τεχνολογία του παγωτού για να μπορούν να κατανοήσουν με τι πρέπει να ασχοληθούν και με τι όχι και να απευθυνθούν σε άτομα με εμπειρία, όπως ο Άγγελος Λαζάροφ.

11. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας;

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν ευελπιστούμε να ανοίξουμε ένα δεύτερο χώρο πώλησης.