Πίσω στις εκδηλώσεις

Συνταγή **CROSTATA ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ**

21.07.2016 - 28.07.2016

CROSTATA ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

ΒΑΣΗ ΓΙΑ CROSTATA

Eκτέλεση Μαλακώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στους 26° C στο κάδο του μίξερ. Λιώνουμε το αλάτι στα αβγά και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα μας. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και το 1/3 του αλευριού. Αναδεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Διατηρούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 12 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη. Ανοίγουμε τη ζύμη στα 3 χιλ. και κόβουμε λωρίδες ύψος 2 εκ. Κόβουμε σε δισκία τη ζύμη μας που θα είναι η βάση. Βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσουμε γύρω γύρω τις λωρίδες. Ψήνουμε για 15-20 ' στους 165° C.

ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ CROSTATA ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Eκτέλεση

Αναδεύουμε τα αυγά με τη πάστα πορτοκάλι και τα βάζουμε μαζί με όλα τα άλλα υλικά στο μίξερ για περίπου 30'' μέχρι να έχουμε μια λεία υφή. Γεμίζουμε τις βάσεις μας και ψήνουμε για 15' στους 160° C.

ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΑ

Eκτέλεση
Βράζουμε το νερό και το Abrigel και τα χρησιμοποιούμε ζεστά.

Ντεκορ Απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδα βατόμουρο Agrimontana στο πάνω μέρος της τάρτας, διακοσμούμε με φρέσκα βατόμουρα και ψεκάζουμε με Abrigel Agrimonta.