Πίσω στις εκδηλώσεις

La Mole Pasticceria Gelateria Italiana - Αφιέρωμα

12.04.2016 - 30.04.2016

Ο Marco Mure ανοίγει τις πόρτες του La Mole, της γνωστής ιταλικής gelateria στην Πέυκη και μας εξηγεί πώς ασχολήθηκε με το παγωτό, γιατί επέλεξε την Gelatitalia και τη Domori σαν βασικές πρώτες ύλες για τo gelato του και ποια η φιλοσοφία του!

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με το παγωτό και τι ήταν αυτό που σε τράβηξε; Ασχολούμαι επαγγελματικά με το παγωτό περίπου 15 χρόνια όμως ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία να αγαπάω το μαγικό κόσμο του gelato. Ειναι ένα προϊόν που συνεχώς εξελίσσεται, ανακαλύπτεις όλο και περισσότερο καινοτόμα πράγματα και αυτό για μένα είναι κάθε φορά μια καινούρια μεγάλη πρόκληση.

Πώς προέκυψε το La Mole σαν όνομα;

Το La Mole είναι ένας πύργος στο Τορίνο της Ιταλίας, από όπου κατάγομαι. Έτσι ονόμασα και το κατάστημά μου ως μια συνέχεια της παράδοσης που έχει ο τόπος μου στο gelato.

Ποια είναι η κουλτούρα/φιλοσοφία που πρεσβεύει το μαγαζί σου;

Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζει ο πελάτης ότι σε κάθε δημιουργία υπάρχει υπογραφή από πίσω.

Γιατί ξεχώρισες τη Gelatitalia & τη Domori από τις υπόλοιπες εταιρείες;

Σωστές, αγνές και άριστες πρώτες ύλες είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες γι αυτό και εμπιστεύομαι τη Granulati και τη Domori.

Πιστεύεις σε μια καλή συνταγή ή σε μια καλή πρώτη ύλη;

Μια σωστή πρώτη ύλη είναι το σωστό μονοπάτι για μια πετυχημένη συνταγή. Στη δουλειά μου δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να σου αναγνωρίζουν οι πελάτες ότι το προϊόν σου ξεχωρίζει επειδή είναι φτιαγμένο με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά και το πιο απλό συστατικό.... τον σεβασμό προς τον καταναλωτή.

Ποια είναι τα best seller παγωτά σου και τι τα ξεχωρίζει;

Η ποικιλία των γεύσεων είναι αρκετά μεγάλη και πλούσια με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο ιταλικές απολαύσεις... zuppa inglese, tiramisù, zabaione, baba' al rhum, ricotta κλπ. Πολλα τα best seller, όμως η νέα γεύση που προώθησα και είχε πάρα πολύ καλή ανταπόκριση στον κόσμο είναι το μπισκότο speculoos. Γεύση μπισκότου με ελαφριά και διακριτικά αρώματα κανέλας και καστανή ζάχαρη που ξεφεύγει εντελώς από τα συνηθισμένα. Ειμαι σίγουρος ότι φέτος θα έχει ακόμη περισσότερη επιτυχία.