Πίσω στις εκδηλώσεις

Lolita's Gelato - Αφιέρωμα

27.02.2016 - 27.03.2016

•Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με το παγωτό και τι ήταν αυτό που σε τράβηξε;

Το 2013 το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και άνοιξε το Lolita's Gelato στην πανέμορφη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στην Οία. Για μένα ήταν το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι μοναδικό, ένα παγωτό στην πιο αγνή του μορφή. Η αγάπη, αλλά κυρίως το ενδιαφέρον με οδήγησαν στην ασχολία σε βάθος, έτσι ώστε όχι μόνο το πάθος και η φαντασία μου, αλλά και τα καλύτερα υλικά και η τεχνογνωσία να ενωθούν και να δημιουργήσουν στον καλύτερο δυνατό βαθμό τον πιο γνωστό πειρασμό: το παγωτό.

•Ποιος ή τι σε ενέπνευσε/εμπνέει στη διάρκεια των ετών, σου έδωσε το έναυσμα του οράματός σου;

Η μοναδική έμπνευση που είχα πάντα είναι το ίδιο το παγωτό και φυσικά το ότι ήθελα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να το μοιραστώ με τον κόσμο!

•Πώς προέκυψε το Lolita's Gelato σαν κατάστημα και σαν επωνυμία;

Τι ήταν η Λολίτα (στο ομώνυμο βιβλίο)? Κάτι αγνό, από το οποίο δεν μπορείς να ξεφύγεις. Ο απόλυτος πειρασμός, το κέντρο όλων σου των αισθήσεων. Το Lolita's Gelato είναι σαν κι αυτή: αγνό, γλυκό αλλά και τρομερά δελεαστικό.

•Ποια είναι η κουλτούρα/φιλοσοφία που πρεσβεύει το μαγαζί σου, άρα εσύ;

Πρώτα από όλα τα γερά θεμέλια! Αυτό σημαίνει τα καλύτερα υλικά από όλες τις απόψεις. Πολλή τέχνη, αγάπη, το μεγαλύτερο χαμόγελο από όλους μας και τέλος ένα κομμάτι του εαυτού μου!

•Πιστεύεις σε μια καλή συνταγή ή σε μία καλή πρώτη ύλη;

Τα αγνά και καλύτερης ποιότητας υλικά είναι το Α και το Ω και σίγουρα το μοναδικό κομμάτι που δεν διαπραγματεύομαι. Αυτό όμως από μόνο του, χωρίς μια πετυχημένη συνταγή, δεν οδηγεί στην επιτυχία.

•Πως επέλεξες την custom βάση σου και ποια θεωρείς ότι είναι τα πλεονεκτήματά της;

Μετά από πάρα πολλές δοκιμές διάλεξα τη βάση που αντιπροσωπεύει καλύτερα το ιδανικό παγωτό για τα δικά μου δεδομένα. Μεστή γεύση, πλούσια υφή αλλά ισορροπημένο, χωρίς πολλά λιπαρά. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε που επέλεξα από τα πρώτα μου βήματα, την Gelatitalia μέσω της Frulatti ως βασικό συνεργάτη, γιατί αποτελείται από σωστούς επαγγελματίες με απίστευτη τεχνογνωσία.

•Γιατί ξεχώρισες την Granulati-Italia & την Domori από τις υπόλοιπες εταιρείες για βασικούς σου συνεργάτες;

Από τα πρώτα στάδια της συνεργασίας μας είδα ξεκάθαρα τον επαγγελματισμό αλλά και την αγάπη και το πάθος για το αντικείμενο, των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν τις εταιρείες αυτές. Έχω εμπιστοσύνη όχι μόνο στα προϊόντα τους αλλά και στους ίδιους. Και πάντα μια συνεργασία εμπιστοσύνης οδηγεί στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πλέον δεν είμαστε απλά συνεργάτες, είμαστε οικογένεια.

•Ποια είναι τα best seller παγωτά σου και τι τα κάνει να ξεχωρίζουν;

Αναμφισβήτητα το φιστίκι Σικελίας και το φουντούκι από το Piemonte γιατί τα φτιάχνω με 100% φυσική πάστα, χωρίς χρωστικές, όπου κάνει και τη διαφορά. Μαζί τους βρίσκεται και το Cuban Lover που ξεχωρίζει για την εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα Domori και φυσικά το ρούμι!

•Ποια είναι τα σχόλια/εντυπώσεις των πελατών σου και πως νιώθεις για το γεγονός ότι είσαι νο1 Gelateria στις Κυκλάδες στο tripadvisor;

Η αλήθεια είναι ότι τα σχόλια είναι παραπάνω από θετικά. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε και τις προσδοκίες μου! Σίγουρα τα σχόλια στο tripadvisor με χαροποιούν αλλά τίποτε δεν συγκρίνεται με την αγάπη του κόσμου μέσα στο μαγαζί που φαίνεται από τον έντονο ενθουσιασμό τους και την ανάγκη να με συγχαρούν.

•Ποια θα είναι η επόμενη προσθήκη στη βιτρίνα του Lolita's Gelato;

Το να διαλέξω μια καινούργια γεύση δεν είναι εύκολο, δοκιμάζω ανάλογα με την έμπνευση μου και φυσικά τα φρέσκα φρούτα εποχής. Πάντως μετά από την έρευνα αγοράς που έκανα στην Κίνα είμαι βέβαιος ότι το Matcha Τea της Gelatitalia Θα είναι σίγουρα επιτυχία!

•Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που βγαίνουν από τις σχολές και θέλουν να ασχοληθούν με το παγωτό;

Να τολμούν να πειραματίζονται σε νέους γευστικούς συνδυασμούς. Και να έχουν ως βασικό τους στόχο το να κάνουν τους επισκέπτες τους ευτυχισμένους!