Πίσω στις εκδηλώσεις

Solo Gelato - Αφιέρωμα

27.01.2016 - 27.02.2016

> >> Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με το παγωτό και τι ήταν αυτό που σε τράβηξε;

Mε το παγωτό ξεκίνησα να ασχολούμαι το 1985 οταν οι πατέρας μου μου έδειξε να φτιάχνω το παγωτό, για το ζαχαροπλαστείο που είχαμε τότε με τις κλασσικές ελληνικές συνταγές, σε μια παγωτομηχανή- ίσως απο τις πρώτες που ήρθαν στην Ελλάδα. Οι πρώτες γεύσεις που έφτιαξα ήταν καϊμάκι σοκολάτα για αρχή και μετά σορμπέ φράουλα, λεμόνι και παρφέ κρέμα σοκολάτα.Φυσικά από τότε έχουν αλλάξει πολλά... Το παγωτό ήταν το προϊόν που μου άρεσε περισσότερο απ' όλα τα είδη του ζαχαροπλαστείουκαι το 1994 αποφάσισα να επενδύσω σε νέο εξοπλισμό για την ορθότερη παραγωγή παγωτού.

>>Πώς προέκυψε το Solo Gelato;

Το Sologelato προέκυψε το 2006 οταν αποφάσισα να φύγω από τη ζαχαροπλαστική και να κάνω μόνο παγωτό και ανακαίνισα το ζαχαροπλαστείο σε gelateria. Ήταν κάτι που ήθελα από χρόνια από τις αρχές του '90 να κάνω κατάστημα με παγωτό και καφε.

>> Ποια είναι η κουλτούρα/φιλοσοφία που πρεσβεύει το μαγαζί σου;

_ Η κουλτούρα που το Solo Gelato πρεσβεύει είναι αγνά προϊόντα με τις καλύτερες πρωτες ύλες όπως μου δίδαξε ο πατέρας μου._

>> > Πιστεύεις σε μια καλή συνταγή ή σε μια καλή πρώτη ύλη;

Φυσικά πιστεύω στην καλή πρώτη ύλη γιατί χωρίς αυτή δεν ειναι δυνατό να φτιάξεις κατι ξεχωριστό απο πλευράς ποιότητας. Όμως δεν είναι αρκετό μόνο μια καλή πρώτη ύλη- χρειάζεται και σωστή διαχείριση και "τεχνικά" σωστές συνταγές.

> > Γιατί ξεχώρισες την Agrimontana & την Domori από τις υπόλοιπες εταιρείες?

Η σοκολάτα Domori, όπως και τα προϊόντα της Agrimontana είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας κατάλληλα για κάποιον που θέλει να κάνει τη διαφορά στην ποιότητα χωρίς χρώματα, αρώματα κτλ.

> >> Ποια είναι τα best seller παγωτά σου (γλυκά σου) και τι τα ξεχωρίζει;

Βest seller γεύσεις έχουμε πολλές και κάθε σεζόν κάποια γεύση έχει την τιμητική της!

> > Ποια θα είναι η επόμενη προσθήκη στη βιτρίνα του Solo Gelato? Το παγωτό είναι και λίγο μόδα πλεον και οι προσθήκες ειναι όλο και πιο δύσκολες γιατί έχουμε φτιάξει σχεδόν όλους τους συνδυασμούς γεύσεων.

>> Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους gelateria?

Τα νέα παιδιά που βγαίνουν από τις σχολές -αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή- είναι να είναι επαγγελματίες και να σέβονται τον πελάτη-καταναλωτή προσφέροντας του κάτι ποιοτικό και φρέσκο, φτιαγμένο με αγάπη.

Νικος