Frulatti

τηλ. 210 4933 306

Γνωρίστε την ποικιλία κακάο Trinitario

Η Trinitario είναι μία υβριδική ποικιλία κακάο και η μοναδική που συνδυάζει τα αρωματικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά του καρπού κακάο Criollo με το σθένος και την υψηλή απόδοση του καρπού της ποικιλίας Forastero.

Ο θρύλος λέει ότι, σε μια απροσδιόριστη εποχή, στο νησί Τρινιντάντ τα δέντρα με τους καρπούς Criollo άρχισαν να εξαφανίζονται, ίσως λόγω κατακλυσμού ή κάποιας γενετικής ασθένειας που εξαπλώθηκε μεταξύ των καρπών. Για να αντισταθμίσουν την έλλειψη κακάο, ορισμένοι Βραζιλιάνοι μοναχοί εισήγαγαν καρπούς κακάο της ποικιλίας Forastero, τους οποίους ανάμειξαν με όσα δέντρα Criollo είχαν απομείνει.

Η ποικιλία αυτή είναι επίσης γνωστή ως Deltano, δεδομένου ότι δημιουργείται στο δέλτα του ποταμού Ορινόκο, στα σύνορα μεταξύ των Άνδεων και του Αμαζονίου, στην περιοχή της Βενεζουέλας.

Το νησί Τρινιντάντ είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικό για την ιστορία των ποικιλιών κακάο, καθώς αποτελεί το «ναό» συλλογής όλων των σπόρων, ένα είδος «Μουσείου Σοκολάτας» στο οποίο στεγάζεται η ανεκτίμητη βιοποικιλότητα των καρπών του κακάο.