Παγωτό vs Gelato.
Ένα μεγάλο crash test ανάμεσα σε δύο ‘μονομάχους’ που
μονοπωλούν το καλοκαιρινό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον! Το κάθε ένα εξ αυτών, έχει το
δικό του φανατικό κοινό, πολλοί όμως είναι αυτοί που δεν τα ξεχωρίζουν! Η κόντρα
παγωτό vs gelato, δεν έχει μία αλλά… τρεις κομβικές διαφορές που καθιστούν
αμφότερα εξίσου μοναδικά και ακαταμάχητα. Αν κάποιος είναι σε θέση να εξηγήσει
τις διαφορές του παγωτού έναντι του Gelato, αυτός δεν είναι άλλος από τη Frulatti.
Γιατί; Διότι προμηθεύει σταθερά εδώ και δεκαετίες τους κορυφαίους του χώρου τόσο
σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παγωτό vs Gelato – Διαφορά #1: Το ψυχρό και το ψυχρότερο
Μολονότι η λέξη ‘gelato’, στα ιταλικά σημαίνει ‘παγωμένο’, η αλήθεια είναι
πως το παγωτό είναι πιο… gelato από το gelato! Και τα δύο σερβίρονται παγωμένα,
όμως η θερμοκρασία του gelato είναι αρκετά υψηλότοτερη. Για την ακρίβεια, το
gelato σερβίρεται στους -14 βαθμούς Κελσίου ενώ το παγωτό ανάμεσα στους -18
εως -22 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας αυτού, το gelato λιώνει ταχύτερα στο στόμα και
έχει σαφώς πιο κρεμώδη υφή χωρίς να παγώνει τόσο τον ουρανίσκο. Βέβαια, η
διαδικασία παραγωγής του gelato δίνει και μικρότερη διάρκεια ζωής συγκριτικά με
αυτήν του παγωτού.
Παγωτό vs Gelato – Διαφορά #2: Λιγότερα λιπαρά, λιγότερες ενοχές
Όσον αφορά την περιεκτικότητα στα λιπαρά, στην κόντρα Παγωτό vs Gelato,
σημειώσατε ‘διπλό’, καθώς το δεύτερο περιέχει αρκετά λιγότερα! Για την παραγωγή
ίδιας ποσότητας gelato και παγωτού, στο πρώτο χρησιμοποιείται περισσότερο γάλα
και λιγότερη κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Συνεπώς, το gelato περιέχει από 6% μέχρι
10% λιπαρά ενώ το παγωτό από 10% μέχρι 35% λιπαρά. Για τους φανατικούς
πιστούς αυτή η διαφορά ίσως και να θεωρηθεί αμελητέα, όμως για άλλους σίγουρα
θα παίξει τον ρόλο της.
Παγωτό vs Gelato – Διαφορά #3: Κενό… αέρος
Η διαφορά στην κρεμώδη υφή του gelato, δεν οφείλεται μόνο στη
θερμοκρασία. Καθοριστικό ρόλο παίζει και η ίδια η παρασκευή τους και για την
ακρίβεια, η διαφορά του αέρα! Στο gelato, συγκριτικά με το παγωτό, περιέχεται και 50% λιγότερος αέρας. «Καλά, πού βρέθηκε ο αέρας;» θα αναρωτηθείτε εύλογα. Κι
όμως. Αμέσως μετά την ανάμειξη ζάχαρης, γάλακτος και κρέμας γάλακτος, στο
παγωτό προστίθεται αέρας! Αυτό βοηθά τόσο στο να διπλασιαστεί η ποσότητα του
προϊόντος όσο και στο να διαμορφωθεί η υφή του. Την ίδια ώρα, στο gelato
χρησιμοποιείται λιγότερη από τη μισή ποσότητα αέρα, κάτι που καθορίζει και την
κρεμώδη υφή του.
Είτε επιλέγετε νικητή, είτε στα δικά σας μάτια η κόντρα παγωτό vs
gelato είναι ισόπαλη, επιλέξτε την Frulatti για τις πρώτες ύλες σας.
Κάντε τη διαφορά εμπιστευόμενοι την εμπειρία μας και βασιζόμενοι στα
ποιοτικά υλικά μας. Είμαστε τόσο σίγουροι για την ποιότητα των προϊόντων και των
υπηρεσιών μας που προσφέρουμε δείγματα για κάθε είδος που σας ενδιαφέρει!