Frulatti

τηλ. 210 4933 306

Πασχαλινό γλυκό: Ανοιξιάτικη σοκολατένια συμφωνία…

Επιμέλεια: Agelos Lazarov

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Ανοιξιάτικη Συμφωνία

ΜΠΣΚΟΥΙ ΤΥΠΟΥ BROWNIES Ποσότητα:

  • 500γρ. Μάρζιπαν Agriland
  • 500γρ. Αυγό πλήρες Eurovo
  • 160γρ. Βούτυρο Αγελαδινό 82% Marken Saumweber
  • 100γρ. Αλεύρι μαλακό
  • 100γρ. Κακάο Domori
  • 10γρ. Baking powder

Διαδικασία: Ανακατεύω την πάστα αμυγδάλου με το αυγό, προσθέτω το βούτυρο και τέλος το αλεύρι με το κακάο και το Baking. Ψήνω στους 180ο C για 15’-17’.

Cremeux Σοκολάτα 72% Sambirano Ποσότητα Συστατικά: Kρέμα anglaise* 450γρ. Σοκολάτα Sambirano 72% Domori 100γρ. Πάστα φουντουκιού Piedmont Agrimontana

*βασική συνταγή Anglaise:

  • 550γρ. φρέσκο γάλα
  • 550γρ. κρέμα γάλακτος 35% Όλυμπος
  • 200γρ. κρόκος Eurovo
  • 150γρ. ζάχαρη

Διαδικασία: Ζεσταίνω τα υγρά, προσθέτω τους κρόκους με την ζάχαρη ανακατεμένα, παστεριώνω στους 83 ο -84 ο C.

Κροκάν φουντούκι Ποσότητα

  • 500γρ. Πραλίνα φουντούκι 60/40 Agrimontana
  • 180γρ. Σοκολάτα γάλακτος Vidama 38%, Domori
  • 280-300γρ. Φουντούκι Piedmont Agrimontana

Μους σοκολάτα Vidama 38%, Domori Ποσότητα

  • 625γρ. Φρέσκο γάλα Κουκάκη
  • 15γρ. Ζελατίνη
  • 1000γρ. Σοκολάτα Vidama 38%, Domori
  • 1250γρ. Σαντυγί 35% Όλυμπος

Διαδικασία: Βράζω το γάλα, προσθέτω τη ζελατίνη, στη συνέχεια τη σοκολάτα και τέλος τη σαντιγύ.

Γλασσάζ σοκολάτα Arriba 62%, Domori Ποσότητα:

  • 500γρ. Κρέμα γάλακτος 35% Όλυμπος
  • 50γρ. Ιμβερτοζάχαρο
  • 450γρ. Σοκολάτα Arriba 62% Domori

Διαδικασία: Βράζω την κρέμα γάλακτος με το ιμβερτοζάχαρο και προσθέτω τη σοκολάτα.