Frulatti

τηλ. 210 4933 306

Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής από τη Frulatti και τη La Fruitiere du Val Evel

Από απόλυτη γλυκύτητα και θαυμασμό χαρακτηρίστηκε το σεμινάριο ζαχαροπλαστικής που διοργάνωσε η εταιρία Frulatti για τους Έλληνες επαγγελματίες της υψηλής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στο Best Western Hotel Fenix της Γλυφάδας. Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, η οποία για τις ανάγκες της εκδήλωσης μετετράπη σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, οι προσκεκλημένοι είχαν την ιδιαίτερη τιμή και τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν επί τω έργω το βραβευμένο Γάλλο chef Alain Chartier.

Ο κος Chartier, ως πρέσβης στην Ελλάδα των προϊόντων της La Fruitiere du Val Evel, της γαλλικής καινοτόμου εταιρίας παραγωγής προϊόντων φρούτων, παρουσίασε στο κοινό των επαγγελματιών συνταγές για γλυκά, παγωτά και sorbet με φυσικούς πουρέδες φρούτων της εταιρίας. Την παράσταση όμως έκλεψαν οι συνταγές με τα “frozen flavour pearls” (κατεψυγμένες πέρλες διαφόρων γεύσεων), το νέο πρωτοποριακό προϊόν της La Fruitiere du Val Evel, το οποίο απέσπασε βραβείο καινοτομίας στην έκθεση SIRHA 2011. Πρόκειται για κατεψυγμένες μικρές μπαλίτσες με μαλακή ή υγρή καρδιά, σε γλυκές ή αλμυρές γεύσεις, οι οποίες καθώς διατηρούν το σχήμα τους και μετά την απόψυξη, χρησιμοποιούνται από μετρ της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής ως ευφάνταστη διακόσμηση των δημιουργιών τους. Αξέχαστη θα μείνει σε όλους τόσο γευστικά όσο και οπτικά η “γλυκιά τάρτα με μούσλι, κρέμα mango, μαρέγκα λεμόνι και πέρλες μοσχολέμονου”, που ετοίμασε ο Alain Chartier για τους τυχερούς παρευρισκομένους, οι οποίοι έμειναν κυριολεκτικά εντυπωσιασμένοι.

Για άλλη μία φορά η εταιρία Frulatti, η οποία εισάγει κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα της La Fruitiere du Val Evel στην Ελλάδα, απέδειξε ότι βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων επαγγελματιών, και τους στηρίζει στις επιχειρηματικές τους επιδιώξεις και τις δημιουργικές τους αναζητήσεις, επιλέγοντας και προτείνοντας τους πρωτοποριακά προϊόντα και καινοτόμες πρακτικές.