ΚΕΪΚ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ/ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΚΕΪΚ
- 300 γρ. βούτυρο 82% Saumweber
- 250 γρ. μαρμελάδα extra βερίκοκο Agrimontana
- 3 γρ. αλάτι
- 40 γρ. καντιναρισμένη πάστα λεμόνι ή πορτοκάλι Agrimontana
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. αυγό παστεριωμένο Eurovo
- 350 γρ. αλεύρι
- 4 γρ baking powder
- 30 γρ. λεμόνι ή πορτοκάλι καντιναρισμένο Agrimontana σε κυβάκια
ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΚΕΪΚ
- 1000 γρ νερό
- 1000 γρ. ζάχαρη
- ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΑ
- 250 γρ. Abrigel Agrimontana
- 65 γρ. νερό
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking 2 φορες. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ εκτός από τα καβάκια λεμόνι/πορτοκάλι και τη μαρμελάδα βερίκοκο. Ομογενοποιούμε για 15 ”.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα άλλα υλικά και ομογενοποιούμε μαζί με αυτά για άλλα 10-15”. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες και ψήνουμε για 50-55′ στους 155° C. Τα σιροπιάζουμε ζεστά με κρύο σιρόπι.