Από τις 3 ως τις 7 Μαρτίου η Europain 2012 καλωσόρισε 82.690 επισκέπτες, οι οποίοι ήταν σε θέση να ανακαλύψουν καινοτομίες από 800 εκθέτες σε ένα χώρο των 68 000 m².
Η ομάδα της Frulatti βρέθηκε δίπλα στους εκλεκτούς συνεργάτες της Domori, Weiss, La Frutiere du Val Evel και Agrimontana που ήταν ανάμεσα στους σημαντικότερους εκθέτες της Europain.
Οι επαγγελματίες του χώρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαγωνισμούς που ανέδειξαν νέα ταλέντα όπως την ομάδα των Ιαπώνων που κέρδισαν το παγκόσμιο κύπελλο αρτοποιίας στο Bakery World Cup και αναδείχθηκαν νικητές και στον παγκόσμιο διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής δημιουργίας (International Confectionery Art Competition).
Το ευρωπαικό κύπελο ζαχαροπλαστικής Coupe du Monde de la Pâtisserie κέρδισε η ομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο.