Frulatti

τηλ. 210 4933 306

Xριστουγεννιάτικες Συνταγές με κάστανο από τον Άγγελο Λαζάρωφ

1.ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΣΤΑΝΟ-ΚΑΣΣΙΣ

Μπισκοτάκι σαμπλέ

Ποσότητα Συστατικά:

  • 200γρ. βούτυρο 84% Premium
  • 85γρ. αχνή ζάχαρη
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. κρόκος αυγού Eurovo
  • 5γρ. αλάτι
  • 230γρ. αλεύρι μαλακό
  • 2γρ αλάτι

Διαδικασία: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε στους 170ο .

Mαρμελάδα κασσίς Ποσότητα Συστατικά:

  • 400γρ πουρές κασσίς La Fruitiere du val Evel
  • 420γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. γλυκόζη

Διαδικασία: Ζεσταίνουμε το μίγμα στους 60ο βαθμούς. Προσθέτουμε 40γρ. ζάχαρη, 6,5γρ. πηκτίνη NH. Βράζουμε όλο το μίγμα και τέλος προσθέτουμε 10γρ. χυμό λεμόνι.

Μους κάστανο – Ποσότητα Συστατικά:

  • 250γρ. κρέμα πατισερι*
  • 200γρ. πάστα κάστανο Agrimontana
  • 250γρ. κρέμα κάστανο Agrimontana
  • 150γρ. βούτυρο 84% Premium
  • 150γρ σαντιγί 35% Lescure

Διαδικασία: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την σαντιγί στη ζεστή πατισερί, τέλος βάζουμε τη σαντιγί.

ΠΑΤΙΣΕΡΙ

  • 500γρ. φρέσκο γάλα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 80γρ.κροκκο Eurovo
  • 50γρ. κορν-φλαουερ