Επιμέλεια: Agelos Lazarov
ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Ανοιξιάτικη Συμφωνία
ΜΠΣΚΟΥΙ ΤΥΠΟΥ BROWNIES Ποσότητα:
- 500γρ. Μάρζιπαν Agriland
- 500γρ. Αυγό πλήρες Eurovo
- 160γρ. Βούτυρο Αγελαδινό 82% Marken Saumweber
- 100γρ. Αλεύρι μαλακό
- 100γρ. Κακάο Domori
- 10γρ. Baking powder
Διαδικασία: Ανακατεύω την πάστα αμυγδάλου με το αυγό, προσθέτω το βούτυρο και τέλος το αλεύρι με το κακάο και το Baking. Ψήνω στους 180ο C για 15’-17’.
Cremeux Σοκολάτα 72% Sambirano Ποσότητα Συστατικά: Kρέμα anglaise* 450γρ. Σοκολάτα Sambirano 72% Domori 100γρ. Πάστα φουντουκιού Piedmont Agrimontana
*βασική συνταγή Anglaise:
- 550γρ. φρέσκο γάλα
- 550γρ. κρέμα γάλακτος 35% Όλυμπος
- 200γρ. κρόκος Eurovo
- 150γρ. ζάχαρη
Διαδικασία: Ζεσταίνω τα υγρά, προσθέτω τους κρόκους με την ζάχαρη ανακατεμένα, παστεριώνω στους 83 ο -84 ο C.
Κροκάν φουντούκι Ποσότητα
- 500γρ. Πραλίνα φουντούκι 60/40 Agrimontana
- 180γρ. Σοκολάτα γάλακτος Vidama 38%, Domori
- 280-300γρ. Φουντούκι Piedmont Agrimontana
Μους σοκολάτα Vidama 38%, Domori Ποσότητα
- 625γρ. Φρέσκο γάλα Κουκάκη
- 15γρ. Ζελατίνη
- 1000γρ. Σοκολάτα Vidama 38%, Domori
- 1250γρ. Σαντυγί 35% Όλυμπος
Διαδικασία: Βράζω το γάλα, προσθέτω τη ζελατίνη, στη συνέχεια τη σοκολάτα και τέλος τη σαντιγύ.
Γλασσάζ σοκολάτα Arriba 62%, Domori Ποσότητα:
- 500γρ. Κρέμα γάλακτος 35% Όλυμπος
- 50γρ. Ιμβερτοζάχαρο
- 450γρ. Σοκολάτα Arriba 62% Domori
Διαδικασία: Βράζω την κρέμα γάλακτος με το ιμβερτοζάχαρο και προσθέτω τη σοκολάτα.