Frulatti

τηλ. 210 4933 306

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ/ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΕΪΚ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ/ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΕΪΚ

  • 300 γρ. βούτυρο 82% Saumweber
  • 250 γρ. μαρμελάδα extra βερίκοκο Agrimontana
  • 3 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. καντιναρισμένη πάστα λεμόνι ή πορτοκάλι Agrimontana
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. αυγό παστεριωμένο Eurovo
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 4 γρ baking powder
  • 30 γρ. λεμόνι ή πορτοκάλι καντιναρισμένο Agrimontana σε κυβάκια

ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΚΕΪΚ

  • 1000 γρ νερό
  • 1000 γρ. ζάχαρη
  • ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΑ
  • 250 γρ. Abrigel Agrimontana
  • 65 γρ. νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking 2 φορες. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ εκτός από τα καβάκια λεμόνι/πορτοκάλι και τη μαρμελάδα βερίκοκο. Ομογενοποιούμε για 15 ”.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα άλλα υλικά και ομογενοποιούμε μαζί με αυτά για άλλα 10-15”. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες και ψήνουμε για 50-55′ στους 155° C. Τα σιροπιάζουμε ζεστά με κρύο σιρόπι.