Domori

Σοκολάτα, κακάο και κουβερτούρα

Η Domori αποτελεί μια πραγματική επανάσταση στον κόσμο της σοκολάτας.

Η Domori, μέλος του ομίλου illy, έχει ιταλική καταγωγή και είναι μία παγκόσμια πρωτοπόρος σοκολατοποιία. Επιλέξαμε την Domori, γιατί είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο, που καλλιεργούν κακαόδεντρα με τις πιο ευγενείς ποικιλίες κακάο: Criollo, Trinitario και Nacional Equador. Η Criollo είναι η πιο σπάνια ποικιλία κακάο στον κόσμο και αντιπροσωπεύει το 0,001 της παγκόσμιας συγκομιδής. Στα προϊόντα της δεν υπάρχει καμία προσθήκη αρωματικών ουσιών: μόνο η γνήσια ουσία του καρπού κακάο και οι 100% φυσικές αρωματικές νότες που αναδύονται από τις σοκολάτες της. Η Domori προσφέρει στους επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής, της αρτοποιίας και των χώρων εστίασης μία ολοκληρωμένη σειρά από εκλεκτής ποικιλίας κουβερτούρες, σοκολάτες, κακαόμαζα και κακάο. Επιπλέον, διαθέτει μία πλήρη γκάμα retail προϊόντων με πλάκες σοκολάτες, σοκολατάκια (napolitains), κακάο, πραλίνες και σετ δώρων.

Η δημιουργία της σοκολάτας Domori γίνεται με τις πιο φυσικές τεχνικές

Η μαύρη σοκολάτα Domori φτιάχνεται αποκλειστικά από εκλεκτή πάστα κακάο και χρησιμοποιεί σαν γλυκαντική ουσία το ζαχαροκάλαμο. Η φιλοσοφία της σοκολατοποιίας Domori βασίζεται στην τεχνική της “χαμηλής επεμβατικότητας” (low impact) σε κάθε στάδιο της δημιουργίας σοκολάτας. Στις φυτείες ακολουθείται η φυσική διαδικασία συγκομιδής ενώ η απουσία φυτοφαρμάκων και χημικών συστατικών δίνει την δυνατότητα στους καρπούς, να αποδίδουν όλα τα αρώματα και τη γεύση τους στο τελικό προϊόν. Το καβούρδισμα των καρπών και η ανάμειξη των υλικών γίνονται σε χαμηλή θερμοκρασία και με τη χρήση λιγοστών μηχανημάτων. Η παραδοσιακή αυτή μέθοδος παραγωγής φροντίζει για την διατήρηση των ευεργετικών, αρωματικών και γευστικών ιδιοτήτων του κακάο στις μπάρες σοκολάτας, καθεμιά από τις οποίες παράγεται από τους κόκκους μίας συγκεκριμένης περιοχής με ονομασία προέλευσης (single origin).

Αναζητώντας την ιδανική σοκολάτα που θα γευτείτε με όλες σας τις αισθήσεις...

Η Domori σας αποκαλύπτει το μυστικό του κώδικα γευσιγνωσίας της σοκολάτας. Αποστολή της Domori είναι να βοηθήσει τις αρωματικές ποικιλίες κακάο να επιβιώσουν στο χρόνο και να διαφυλάξει την πολύτιμη αυτή κληρονομιά. Γι’ αυτό δημιούργησε στη Βενεζουέλα το πρώτο και πιο σημαντικό κέντρο για την αναβίωση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του καρπού Criollo, του πιο αρωματικού, αλλά και πιο ευπαθούς τύπου κακάο στον κόσμο. Γνωρίζοντας όσο λίγοι τα χαρακτηριστικά της πραγματικής σοκολάτας και έχοντας κερδίσει το βραβείο Palme d’ Or (Golden Chocolate award) για την σειρά της single origin δημιούργησε τον κώδικα γευσιγνωσίας της σοκολάτας αναδεικνύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνονται σε μια εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα: Άρωμα, γεύση και υφή.

Δείτε εδώ τα προϊόντα της εταιρίας